miércoles, 15 de abril de 2015

Tercer llibre d’aquest autor


L’escriptor zapopano 
Ángel Cervantes Fuentes presenta 
el seu darrer llibre "Los velos del tiempo" a la 
seu de l’Associació Cultural La BiblioMusiCineteca 




El proper dimarts 21 d’abril de 2015 tindrà lloc als locals del nostres Amics de l’Associació Cultural La BiblioMusiCineteca situats al Carrer Vila i Vilà 76, de Barcelona [Catalunya, Europa] en horari de 20:00 a 22:00, la presentació del llibre “Els vels del temps” [“Los velos del tiempo”] del escriptor mexicà Ángel Cervantes Fuentes de gira per les nostres terres. 

Aquesta primera presentació –ben segur altres entitats aprofitaran la seva estada a Barcelona- ens presenta el seu darrer treball literari, i tercer llibre que publica l’Ángel Cervantes Fuentes, i que publicat l’any 2013, ens arriba avui amb tota la seva aureola i vibrant llenguatge. 

Los velos del tiempo” es una novel·la fruit de nou llargs anys de treballs, on l’autor recull anècdotes viscudes amb el seu pare, de qui les escoltaria amb devoció i avui ens la comparteix amb tots nosaltres. Històries d’una persona real però ja traspassada, puix va morir l’any 2000. 

El dia de la seva primera presentació, feta a la seva ciutat, l’escriptor comentava com aquest llibre havia estat escrit a trossets. Com un memorial vers la figura paterna desapareguda. 

Cervantes Fuentes explicava com acabat de morir, havia començat a escriure les seves primeres quatre ratlles. Com tantes vegades ens passa, en perdre la persona estimada ens adonarem encara mes de les qualitat que tenia la persona finida. 

Si, s’adonava que el seu Pare era un savi, que sap donar el consell adient en el moment necessari... i així, com un llegar espiritual i un homenatge a la figura del finat, l’Ángel Cervantes Fuentes cada aniversari d’aquella mort escriuria un tram més d’aquesta obra. Així de simple. Així de real. Així de humà. 
Una historia ben arrelada que en quelcom aspectes s’afegiria un xic de fantasia perquè així calia de fer-lo. Com tota bona obra literària. 

Perquè Amics meus, el ramellet de flors, sempre ben boniques, donen millor alè amb una acurada presentació. Veritat que sí? 

Els organitzadors en esmenten: 

“Los velos del tiempo” és una novel·la curta d’inspiració autobiogràfica ambientada a la regió de Zapopan (Jalisco). En ella es narra el viatge que emprèn el protagonista per anar a la recerca de les seves arrels i aconseguir comprendre millor al seu pare, amb qui sosté una relació tibant. És un viatge físic i introspectiu narrat en primera persona. 

El llibre serà presentat per Juan Miguel Portillo,i l’Anna Rossell i el mateix autor, qui ens llegirà alguns fragments de l’obra. 

Hi sou tots convidats a assistir-hi. 




Fotografia: El Informador / Gonzalo Jáuregui 


Consulten esta, y otras actividades mexicanas que se realizan en Catalunya 
consultando nuestra Agenda Informativa “México en el corazón” [Clic aquí

No hay comentarios: