miércoles, 4 de julio de 2012

20 JULIOL



IX Festival de Guitarra de Girona: 
concert de Mirta Álvarez (Argentina)
 i JOSÉ MIGUEL SUÁREZ (Mèxic) 





José Miguel Suárez va néixer el 4 de juliol de 1985 a Ixtlahuaca, Estat de Mèxic. Va començar els seus estudis de guitarra amb el mestre Francisco Medrano al CUI i posteriorment al Conservatori de Música de l’Estat de Mèxic amb el mestre Roberto Medrano Escobar. 

Ha assistit a classes magistrals, cursos de perfeccionament i intercanvis culturals a Mèxic, Cuba i Holanda amb els mestres Manuel Barrueco (Cuba), Ricardo Gallén (Espanya), Marcin Dylla (Polònia), Costes Cotsiolis (Grècia), Berta Rojas (Paraguai) , José Luis Ruíz del Puerto (Espanya), Alberto Mesirca (Itàlia), Víctor Pellegrini (Argentina), Rubén Parejo (Espanya), Daniel Morgade (Uruguai), Manuel Espinàs (Cuba), Simone Iannarelli (Itàlia), entre d’altres. 

L’abril de 2007 obté el Primer Lloc del Concurs Internacional “Virtuosisme guitarrístic” del Festival Internacional de Guitarra de Morelia, Michoacán, així mateix ha estat premiat en els concursos nacionals de Paracho, Michoacán; Culiacán, Sinaloa; “Ramon Noble” de Pachuca, Hidalgo, “Tardor – BUAP” Pobla, Pobla; Taxco, Guerrero; obtenint premis i mencions especials per la millor interpretació de les obres “Tambourin” 2on. Moviment de la Sonata per a guitarra del compositor mexicà Armando Luna i “Taxco para Siempre” del compositor argentí Juan Falú, que han format part del jurat. 

Ha estat homenatjat amb els reconeixements: – “Presea d’Honor al Mèrit Ixtlahuaquense” atorgada pel Govern de Ixtlahuaca. – “Presea al Mèrit Acadèmic” atorgada pel Conservatori. 


No hay comentarios: