domingo, 13 de marzo de 2016

Projeccions i debats d’actualitat


L’Ateneu L’Entrebanc de Barcelona 
acollirà properament tres debats 
sobre la realitat de Chiapas 
dins del Cicle “Pobles en Resistència” 




Durant els mesos de març i abril tindrà lloc a l’anomena’t l'Ateneu L’Entrebanc de Barcelona, que es troba al carrer Urgell 98, tres debats sobre la realitat que viuen el Kurdistan, Palestina, i l’Estat mexica de Chiapas, amb la participació d’activistes experts en el tema, la projecció de uns documentals breus, i el posterior debat amb el públic assistent. 

Segons la informació de que disposem, el primer debat que tindran lloc a l'Ateneu l'Entrebanc i amb la col·laboració de diferents col·lectius presenten el cicle de debats baix el nom de “Pobles en Resistència” tindrà lloc el divendres 18 de març de 2016 a les 19:00 hores. Amb el nom de “Construcció de l’Autonomia”
Com a punt de partida parlaran de les experiències d'autonomia i resistència del Kurdistan, Chiapas i Palestina. 

El programa organitzat preveu la projecció a les 18:00 hores del documental “Rojava: un sistema democrático en progreso” (16 min.) i a les 19:00 hores el corresponent Debat. 

L’esquema bàsic que pretén obrir un espai de diàleg, reflexió col·lectiva i intercanvi de coneixements entorn a les temàtiques que proposen es el següent:

1.- A què ens referim quan parlem d'autonomia en aquestes tres geografies i sobre quines bases s'articula aquesta construcció d'autonomia? 
2.- Quines són les bases ideològiques del moviment? En què es basa la seva identitat (de classe, nacional, etc.)? 
3.- Com es gestiona aquesta autonomia fora de l'Estat( salut, educació, justícia, alimentació, comunicació...)? I fora del capitalisme? 
4.- Quines limitacions i autocrítica es pot fer? 
5.- Quin suport té de la societat (quantitat i qualitat)? Ponents: Kurdistan : Membre del GRA (Grup de reflexió per l'autonomia) 

Palestina: Membre de NovaAct 
Chiapas: Membre de l'Adhesiva 



El segon debat es previst de que tingui lloc el divendres 08 d'abril de 2016 amb igual horari que l’anterior. Tanmateix portarà per a nom genèric el de “Repressió, control i resistència”

El programa organitzat preveu la projecció a les 18:00 hores del documental a les 18:00 hores de “Cosecha en la revuelta” (Palestina) i a les 19:00 hores el Debat. 

L’esquema bàsic que proposen els organitzadors es el següent: 

1.- Quina és l'estratègia de l'Estat per destruir el moviment/societat? 
2.- Quines són les tàctiques de control? 
3.- Hi ha algun negoci en la indústria armamentística o de seguretat, la qual es beneficia exercint el control i la repressió? Hi han alguns països implicats en aquest negoci? 
4.- Quina i com és la resposta a la repressió estatal? 

Ponents: 

Kurdistan: Membre d'Azadî Plataforma 
Palestina: Membre de la Campanya d'Olives 
Chiapas: Membre de l'Adhesiva 



El divendres 15 d'abril de 2016 a la mateixa hora, tindrà lloc el darrer dels tres debats organitzats. Que porta per a nom “L'Activisme Internacional, una mirada crítica”

L’esquema seguirà essent el mateix que els anteriors, amb la projecció a les 18:00 hores d’un Documental sobre Chiapas i posterior debat a les 19:00 hores. 

Els organitzadors ens proposen un esquema inicial de debat amb les següents preguntes:

1.- Quin tipus de”'brigades” hi participen? 
2.- Com podem descolonitzar la mirada? 
3.- Quin és el paper de les ONG? 
4.- Quin paper han tingut les ONG en relació a la construcció de l'autonomia d'aquests tres pobles? Com han estat les seves actuacions? 
5.- Què hauríem de fer al retornar del 'viatge'? 

Ponents: 

Membre de l'Adhesiva 
Membre d'Espai del Immigrant 


Finalment esmentarem la participació de “L’Adhesiva Barcelona Espai de Trobada i Acció”, entitat molt compromesa amb els temes de Justícia Social i Drets Humans, que hi participa activament els tres divendres. 

Val a dir que els actes son oberts i totalment gratuïts. Hi haurà un espai dedicat als “fancines”, exposició de fotografia de la campanya d’olives a Palestina, i cervesa artesanal a la venda. 



Consulten la Agenda Informativa de AME 
México en el corazón: Agenda Marzo 2016” [Clic aquí]

No hay comentarios: