lunes, 17 de agosto de 2015

Dissabte 29 d'Agost de 2015 Teatre antropocósmico


Mazátzin, el hombre venado” de Puebla (Mèxic) 
a l’escenari del Teatre Municipal de Girona 
XV Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG 2015




Presència mexicana al XV Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG 2015, que té lloc a diversos espais de les terres gironines y amb programació a més de Girona capital a Figueres, La Jonquera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres del 25 al 29 d'agost de 2015. 

Hi participen grups de Catalunya, Illes Balears, Israel, Colòmbia, Cantàbria, República Txeca, Navarra, Andorra, Romania, Astúries, Castella-La Manxa, Xile, Mèxic i País Valencià. 

Dissabte 29 d’agost de 2015 a les 19:30 tindrà lloc al Teatre Municipal de la Plaça del Vi, 1, de Girona, Catalunya, Europa, la presentació gratuïta de l’espectacle de Teatre “Mazátzin, el hombre venado”. Una Coproducció FITAG 2015 Mèxic-Catalunya, en la que participa Puebla, (Mèxic) Cia. Centro Cultural Jalil Gibran i Col·lectiu d’actors de Girona (Catalunya) 

La obra que té una durada de 60 minuts i es presentada en idioma espanyol té el següent argument: 

“Sinopsi de l'obra 

Mazatzin, l'home cérvol és la història edípica d'un Home que és fill d'una dona i un cérvol, condició que el transforma en un heroi de la seva regió.
El destí li té reservades moltes sorpreses: ajudar a convertir la seva terra infèrtil en terra productiva, lluitar contra els seus eterns enemics dels asteques, no sotmetre a la imposició d'una nova religió portada per homes blancs i barbuts; però, la prova més gran i difícil es presenta quan ha d'alimentar al seu poble i, per això, sense saber-ho, mata el seu pare”. 

D. Josué Cabrera, director del espectacle ens comenta la breu història del grup mexicà amb aquestes paraules: 

“Complir quinze anys de vida és un moment simbòlic molt important per a qualsevol festival, i és per això que el Festival Internacional de Teatre Susana Alexander, (FITSA), que té lloc cada any a la ciutat de Puebla (Mèxic) s’uneix a aquesta gran celebració que viurà el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, (FITAG); i què millor que, com a testimoniatge d’això, s’agermanin aquests dos festivals amb un treball en conjunt.

Per a nosaltres és un honor que ens hagin convidat per realitzar un muntatge amb una proposta mexicana i que junts FITAG i FITSA clausurin el magne esdeveniment amb la posada en escena de Mazatzin, el hombre cérvol, obra de «teatre antropocòsmic» que rescata les tradicions de la nostra cultura prehispànica, agermanant així novament dos grans pobles, Catalunya i Mèxic”. 




Visiten la agenda AME de actividades mexicanas en Catalunya [Clic aquí]

No hay comentarios: