miércoles, 28 de enero de 2015

Saló d'actes de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi


LUCÍA SALAS soprano (Mèxic/BCN) 
MARIA-NEUS DEVESA piano (Mataró) 
Ofereixen extraordinari Concert 
Una tarda entre Europa i Mèxic” 



El proper dimarts 03 de febrer de 2015 a les 20:00 hores tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, al Passeig Isabel II, núm. 1. Casa Llotja, 2n, de Barcelona, Catalunya, Europa, un extraordinària concert que oferiran la soprano mexicana resident a Barcelona Lucía Salas, i la pianista originària de la ciutat de Mataró, na Maria-Neus Devesa amb el nom de “Una tarda entre Europa i Mèxic”

La informació facilitada per els organitzadors ens recorden que la “trajectòria de la soprano Lucía SALAS comprèn la interpretació d’òpera, oratori, música de cambra i de concert. Com a solista ha cantat amb The New London Consort, Ensemble Elyma de Suissa, el Teatre Instrumental de Barcelona, la Filarmònica de Luxemburg, la Filarmònica Paul Constantinescu a Romania, The New Philharmonia of Hong Kong, la Filarmònica de Baden-Baden, l’Orquesta Filarmónica de Andalucía, l’Orquesta Filarmonía de Madrid i l’Orquesta Sinfónica Nacional del Salvador. A Mèxic amb l’Orquesta del Teatro de Bellas Artes, l’Orquesta Filarmónica de la Ciudad de México, l’Orquesta Filarmónica de la UNAM, l’Orquesta Sinfónica del Estado de México, l’Orquesta del Nuevo Mundo, i l’Orquesta Sinfónica Sinaloa de las Artes, entre d’altres. 

A Barcelona ha estat convidada a cantar dins del cicle de concerts del Gran Teatre del Liceu “Actuem pel Liceu”, i també en els cicles “Les Veus del Monestir” en el Monestir de Pedralbes, el Museu Europeu d’Art Modern, el Museu d’Història de Barcelona i el Cercle del Liceu, entre altres recintes. 
El recital “Pels mars de l’Amor” en el Monestir de Pedralbes fou inclòs en el programa commemoratiu del centenari d’Octavio Paz a Espanya. Produïda pel Festival Theater der Welt d’Alemanya i coproduïda i presentada pel Teatro Real de Madrid, el Festival d’Edimburg, el Kampnagel a Alemanya, el Festival Internacional Cervantino i l’INBA, es portà a terme el muntatge de l’òpera “Montezuma” de C. H. Graun on Lucía va cantar el rol de “Pilpatoé” (General de l’Exèrcit Asteca). 

A la ciutat de Nova York, ha cantat Adina (L’Elisir d’Amore) i Norina (Don Pasquale) en produccions de la Fundació Martina Arroyo i a Itàlia, Rosina (Il Barbiere diSiviglia) i Sofia (Il Signor Bruschino) en el Teatre Mancinelli d’Orvieto. En el marc del Festival de Mèxic al Centro Histórico ha interpretat Zerlina de l’òpera “Don Giovanni” de Mozart i la Primera Ninfa en l’òpera Rusalka de Dvorak. Altres rols que ha cantat són: Marie, Lucia, Il Feu, Konstanze, Madame Herz i Mademoiselle Silberklang, Lauretta i Musetta. Ha estat cover de Cristina Gallardo Dômas en l’òpera “II Postino” de Daniel Catán, coproducció de l’Òpera de Los Ángeles i l’Òpera de Bellas Artes. 

Ha guanyat diversos premis i distincions com el Förderpreis en el Concurs Internacional de Cant Coloratura “Silvia Geszty” a Luxemburg i el Primo premio sezione “Barbiere di Siviglia” en el “XII Concorso Internazionale di Canto” a Orvieto, Itàlia. Ha estat distingida amb el premi Ramón Vargas en el concurs “Carlo Morelli”, entre altres. A l’ESMUC, Escola Superior de Música de Catalunya, ha realitzat cursos d’interpretació amb una beca atorgada per l’Instituto Nacional de Bellas Artes de México. 

Nascuda a Mataró (Barcelona), NEUS DEVESA realitzà els estudis de postgrau de Música de Cambra amb Liliana Maffiotte al Conservatori Superior de Barcelona. És Premi d’Honor de Grau Mig, cursat amb Anna Ferrer al Conservatori de Girona. Becada per “La Caixa”-The British Council el 1994, s’especialitzà com a pianista Acompanyant i Repertorista en el Trinity College of Music London (TCML), Regne Unit, obtenint un Postgrau amb “Distinction”, el premi “Memorial David Braund” i Menció en la “Leonard Smith Competition”. Estudià amb David Newbold i John Henry, i en el camp del “Lied” rebé consells de Roger Vignoles, Julius Drake, Christine Croshaw i altres. 

Fou membre de les dues orquestres simfòniques i Banda del TCML, i de diverses agrupacions de cambra. També ocupà, paral·lelament als seus estudis, la plaça de pianista-repertorista de les classes d’idiomes del Departament de Cant del TCML durant tres cursos acadèmics. Ha enregistrat per a la BBC i RNE. 

Especialitzada en el repertori vocal, té el seu propi estudi a Barcelona i ha col·laborat com a correpetidora amb institucions com el Servei de Música de la Fundació “La Caixa”, Universitat de Barcelona, Cor de Cambra del Palau de la Música, Escuela Superior de Canto de Madrid, Asociación Aragonesa de Ópera 'Miguel Fleta', o Gran Teatre del Liceu de Barcelona. 

A Catalunya ha actuat en espais com el Palau de la Música Catalana, el Foyer del Gran Teatre del Liceu, Auditori CaixaForum, l’Auditori Viader de Girona, entre altres, i en sales de diferents països com el Regne Unit, Alemanya, Finlàndia, Itàlia, França, Bèlgica i Andorra, a més de participar freqüentment en cicles de concerts com el Festival Coral de Segorbe (Castelló), Santuari de Vall de Núria (Pirineu català), Primavera Lírica de Girona, Monegal Cultural (Lleida), Casa Elizalde (Barcelona), Sydenham Arts Festival (Londres)”. 




PROGRAMA DEL CONCERT:

Ópera y zarzuela: 

Giacomo Carissimi (Itàlia, 1605 - 1674) 
Vittoria, mio core Cantata George Frederich Handel (Alemanya, 1685 - Anglaterra, 1759) Frondi tenere….Ombra mai fu de l’òpera Serse Alessandro Scarlatti (Itàlia, 1660 - 1725) 
Già il sole dal Gange de l’òpera L’onestà negli amori Gaetano Donizetti (Itàlia, 1797 - 1848) Quel guardo il cavaliere de l’òpera Don Pasquale Giacomo Puccini (Itàlia, 1858 - Bèlgica, 1924)
Chi il bel sogno di Doretta de l’òpera La Rondine Ruperto Chapí (Espanya, 1851 - 1909) Romanza de las Carceleras de la sarsuela Las Hijas del Zebedeo 

Canciones mexicanas: 

María Grever (Mèxic, 1884 - EUA, 1951)
Te quiero dijiste… Muñequita linda Alma mía Jorge del Moral (Mèxic, 1900 - 1941) 
Besos robados Agustín Lara (Mèxic, 1900 - 1970) 
Solamente una vez Manuel M. Ponce (Mèxic, 1882 - 1948) 
Marchita el alma Consuelo Velázquez (Mèxic, 1916 - 2005) 
Bésame mucho Alfonso Esparza Oteo (Mèxic, 1894 - 1950) 
Dime que sí 

Els preus de l’entrada son: Adults: 12,00 € / Nens menors de 14 anys: 5,00 € 
Va a dir qque el telf. es el 93.319.24.32 i per fer reserves a la web http://www.fomentdelaclassica.cat/public/index.php#

No hay comentarios: