jueves, 11 de diciembre de 2014

Activitats sobre periodisme


La Dra. Medley Aimee Vega Montiel 
ofereix Conferència 
Gènere, comunicació i Drets Humans a Mèxic” 
a la UAB


La professora Dra. Medley Aimee Vega Montiel, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), experta en qüestions de gènere i comunicació en els contextos de violència donarà una conferència el proper dijous 11 de desembre de 2014 a les 12:00 del migdia al Seminari 2 de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. 

La Dra. Medley Aimée Vega Montiel és una destacada investigadora, especialment pel seu treball interdisciplinari, que ha sabut combinar la teoria feminista i els estudis de comunicació amb els drets humans. 

El 1996, es va titular com a llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), amb la tesi “Les eleccions presidencials de 1994 a la televisió mexicana”. 

Menció Honorífica a la Mestria en Ciències de la Comunicació cursada a la Universidad Nacional Autónoma de México, Mèxic el 1998 amb la seva tesis “El proceso electoral de 1997: los noticiarios en pantalla, la sociedad ante la pantalla” 

Posteriorment l’any 2001 cursaria una Mestria en Periodisme y Ciències de la Comunicació a la Universidad Nacional Autónoma de México, Mèxic amb la tesis “Mapa para el estudio del proceso de recepción de las audiencias sobre la información electoral televisiva, durante el proceso electoral de 2000”

Finalment es trauria el “Doctorado en Periodismo y Comunicación” a la UAB Universitat Autónoma de Barcelona, amb la tesis “La decisión de voto de las amas de casa y las noticias electorales televisadas” l’any 2004 amb una Menció honorífica. 

Els organitzadors de l’acte informen a la seva web que actualment coordina un projecte finançat per la Direcció General de Assumptes del Personal Acadèmic UNAM, titulat: “Les Dones i el Dret Humà a la Comunicació: la seva Accés i Participació en les Indústries Mediàtiques”, en què analitza amplis temes, des de l’accés i la participació de les dones en la producció mediàtica com a part del seu dret a la comunicació, fins l’impuls que va donar el feminisme al dret humà a comunicar per aconseguir que fos reconegut, i també les propostes que, en l’àmbit de la Llei de Mitjans a Mèxic, contribueixen a impulsar el dret humà de les dones a comunicar. 



Obres d’Aimée Vega a la Biblioteca UAB [Clic aquí
Fotografia: ciudadania-express.com

No hay comentarios: