jueves, 25 de septiembre de 2014

Demà


El tema d'actualitat 
"Migracions i Fronteres" 
 dins de les Jornades 
"Murmuris del Mèxic Oblidat 2014" 
aquest divendres 





El divendres 26 setembre 2014 a partir de les 18:30 tindrà lloc a la seu de La Lotteria Associació Cultural al carrer Finlàndia 15 de Barcelona una nova jornada dels anomenats "Murmuris del Mèxic Oblidat 2014" en què s'analitzarà la temàtica específica de les anomenades "Migracions i Fronteres" 

Els actes programats totalment gratuïts i de portes obertes ens proposen diverses activitats per aprofundir en aquest tema de rabiosa actualitat. Com a aperitiu es projectaran quatre documentals breus -però molt bé seleccionats- per situar-nos dins de la complexitat d'aquest tema. 

En el següent apartat es Presentaran diversos documents relacionats amb la migració i les fronteres amb el motiu d'aquestes jornada dels "Murmuris del Mèxic Oblidat 2014", de mans d'Ana Felker. En el següent apartat, ja més relaxat, Minuit Delacroix presentarà l'anomenat projecte "entrevistes i Finestres" al públic assistent. Finalment tindrà lloc una interessant Xerrada-Debat a càrrec de Leonardo Franceschini: "Darrere de la lògica dels éssers humans il·legals; Racisme i herències colonials com a paradigmes de les polítiques anti-immigració". 

Leonardo Franceschini va néixer a Roma el 1985 va obtenir la Llicenciatura en Filosofia i Problemes Socials per la Universitat "La Sapienza" de Roma amb una tesi titulada "El concepte d'alienació en les primeres obres de Marx" Després de passar un any a la "Universitat Ramon Llull" de Barcelona com a estudiant Erasmus, es va graduar en Filosofia Política a la Universitat "La Sapienza" de Roma que ofereix una tesi de mestratge titulada "Decoloniale Pensament: epistèmica alternativa, opció política". 

El 2012 i 2013 va ser professor d'un curs de filosofia i un de la llengua espanyola per als interns de la institució circondariale "Rebibbia" Roma”. Des de juny de 2013, un membre de la GIRCHE (Grup Internacional d'Investigació: Cultura, Història i l'Estat) a la seu de Barcelona. Actualment és un candidat doctoral en la "Universitat de Barcelona" a l'espera de la supervisió conjunta amb la Universitat "L'Oriental" de Nàpols. Prèviament Leonardo Franceschini va ser també l'autor del guió de la pel·lícula curta "Raça: Humà", en col·laboració amb la Fundació Shoah, Amnistia Internacional i Arxius de l'Estat, guanyador del primer premi en la Fundació Institut Shoah, Universitat del Sud de Califòrnia. També va traduir l'obra "Ha estat un home mort", basada en el cas de Federico Aldrovandi. 

L'obra traduïda, titulada "Obra de Federico", s'ha representat en molts teatres d'Amèrica Llatina. Durant els últims deu anys treballant en privat amb els nens i joves que pateixen de problemes relacionats amb la dislèxia i disgrafia, ajudant-los en els seus estudis. Al juny de 2013 va publicar el seu primer llibre "Descolonitzar la cultura. La raça, el coneixement i el poder: genealogies i resistència", publicat per Shadow Cort. 

Tots convidats als actes que es realitzaran a La Lotteria aquest divendres 26 de setembre.

No hay comentarios: