martes, 15 de julio de 2014

Aquí i allà reconstruint la realitat

CSA CAN VIES de Barcelona 
presenta “LA LLUITA ZAPATISTA 
SEGONS L@S ZAPATISTAS” 
Una Nit Solidària amb aquestes comunitats 



Aquest divendres 18 de juliol de 2014 a partir de les 21:00 hores tindrà lloc a Can Vies del Carrer Jocs Florals núm. 40-42, al Barri de Sants, a Barcelona diversos actes d’una nit solidària amb les comunitats zapatistes sota el nom de ”La Lluita Zapatista segons els zapatistes”. 

¡Si toquen a una ens toquen a totes ! diuen els organitzadors que afegeixen que “Aquí i allí refent les realitats” tot fen paral·lelismes de les realitats de Chiapas i també els darrers fets ocorreguts al Barri de Sants, amb Can Vies… 

Perquè nostra millor arma és la solidaritat diuen els organitzadors, tenen previst fer els següent Programa d’Actes aquest divendres: 

21.00 hores: Musica rebel amb MUNA 

22.00 hores: Cinema a la fresca: 
Projecció de curts realitzats per l@s zapatistes + debat. 

*15 preguntes per apropar-se al Zapatisme. 
*L'altra comunicació. 
*La vida de les dones en resistència. 
*La terra és de qui la treballes. 
*La escuelita Zapatista. 
 
Pinxos mexicans + begudes + refrescs + materials informatius. 

L’acte es presentat per la “Adhesiva - Espai de trobada y acció” entitat molt vinculada amb la realitat social de l’Estat de Chiapas, a Mèxic, i els moviments reivindicatius que alí existeixen. 

Els organitzadors fan palès el seu agraïment a CAN VIES per compartir l'espai i fer possible l'esdeveniment! 


Les comunitats zapatistes en la pràctica del seu projecte de Resistència i Existència, s'organitzen per tenir accés a la Terra, l'Aigua, l’Educació, la Salut ... 

Des de 1998 les Base de Suport Zapatistes van agafar les video-càmeres i es van apropiar dels mitjans de comunicació audiovisual d’aquella zona. Recolzats per l'Associació ProMedios, promotors de Comunicació, encarregats per les seves respectives comunitats indígenes, aprenen en tallers de Gravació, d'Edició i de So. 

Així es genera l'eina que esdevindrà una Acta Notarial del seu viure el dia a dia. Que dóna testimoni de les repressions, els abusos i la destrucció del medi ambient, i també a més a més mostrarà els esforços, les lluites, les festes i donar una mirada des de l'interior de la Resistència Zapatista. Aquestes imatges ens permeten viure un moment de la seva Realitat. Aquests reportatges treballats des de dins de les Comunitats es diferencien de la tots dels reportatges i documentals realitzats sobre els rebels de Chiapas fets des de fora. Una diferencia essencial: ser realitzats per aquells i aquelles que lluiten. 

Repassaran diferents vídeos on els i zapatistes expliquen la seva lluita, i faran denúncia de les recents agressions paramilitars contra el procés d'autonomia zapatista. 

El 2 maig 2014 a Chiapas van ser atacats els companys i companyes zapatistes al Caragol I, La Realitat, un dels llocs centrals del moviment zapatista, des on es coordinen tots els pobles zapatistes de la regió fronterera. L'atac paramilitar va tenir com a resultat diversos ferits greus; l'assassinat cruel de "Galeano", ..., un company zapatista natiu de allí, i la destrucció d'una escola i d'una clínica autònoma. 

Per això des de la Adhesiva us conviden a participar a la "campanya mundial per a la reconstrucció de l'escola i clínica de la Realitat, Chiapas, Mèxic", convocada per l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN).

No hay comentarios: