jueves, 12 de junio de 2014

AME hi dona suport

LA MOBILITZACIÓ 
DE SOMESCOLA.CAT 
SERÀ UNA MAREA VERDA 
PER L’ESCOLA CATALANA 

La marxa sortirà del passeig de St. Joan amb Gran Via i acabarà al passeig de Lluís Companys, on es llegirà un manifest i hi haurà actuacions diverses 

La coordinadora cívica i educativa fa una crida a la comunitat educativa i la societat civil catalana per defensar el model vigent 


La mobilització de Somescola.cat d’aquest dissabte recorrerà el centre de Barcelona per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions. 

La coordinadora de 44 entitats recomana accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el passeig de Gràcia. Al Passeig de Lluís Companys, al final de la marxa, hi haurà l’actuació del grup Macedònia, del pallasso Tortell Poltrona, de Gospel Gràcia, Mortimers i finalment Lax’n’Busto, amb la presentació de l’actor Quim Masferrer. Ara per ara, Somescola.cat ha rebut la confirmació d’un centenar d’autocars organitzats arreu del país, a més de 20 formacions de percussió, 10 companyies de teatre de carrer; o bé 40 gegants, 20 peces de bestiari popular o 50 gegantons d’escola. 

També hi haurà centenars de capgrossos, un dels símbols d’una mobilització festiva i reivindicativa per l’escola catalana. De fet, s’han fet més de 50 tallers de capgrossos organitzats per escoles i AMPA de tot el país​. D’altra banda, fins ara també s’han venut més de 20.000 samarretes, amb la col·laboració d’entitats, mitjans de comunicació, grans superfícies, etc.. Serviran per finançar les activitats de Somescola i també es podran comprar dissabte. 

Després de fer públic l’espot de la cercavila, la coordinadora ha recollit en vídeo l’adhesió d’una trentena de personalitats catalanes que fan una crida a sortir al carrer dissabte, com Sílvia Bel, Jaume Cabré, Araceli Segarra, Ada Colau, Àngel Castiñeira o Josep M. Espinàs, entre d’altres; o de Josep Guardiola, Jordi Savall, Sergi López, Mònica Terribas o Jordi Basté. Tots els partits del Parlament de Catalunya excepte el PP i Ciutadans donen suport a la mobilització. 



Font: Somescola

No hay comentarios: