lunes, 19 de mayo de 2014

“Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”

Mèxic present al 
XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores
aquest novembre 2014
a Barcelona 


La XIII edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que tindrà lloc el proper 13 i 16 de novembre de 2014 en el Palau de Congressos de Fira Barcelona, rebrà més de 600 experiències procedents de 130 ciutats d'una vintena de països de tot el món, entre elles la de Mèxic, segons ha anunciat aquest dimecres l'organització d’aquest esdeveniment. 

Les experiències rebudes se centren en els tres eixos principals d’aquest Congrés, i que són: la inclusió com a dret; la participació i compromís ciutadà, i la ciutat com a espai d'innovació i creativitat. 
Tanmateix altres 30 experiències rebudes per els organitzadors tenen un caràcter transversal; és a dir, són un punt de trobada de dos o tres dels eixos abans esmentats com a vertebradors del congrés. 

Sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”, la ciutat de Barcelona acollirà representants de 446 ciutats de 36 països que agrupades en el marc de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), una entitat formada el 1994 durant el primer congrés celebrat a Barcelona, tindrà lloc un interessant debat sobre el treball fet durant aquests anys i els reptes que han d'afrontar amb vista al futur. 

Recordem que un dels objectius d'AICE des de la seva creació ha estat oferir a les ciutats membre un espai d'intercanvi d'idees i de reflexió que inspirin les línies a seguir per adaptar-se als nous temps en matèria de polítiques educadores transversals. 

Per això, Mèxic podrà beneficiar-se de les experiències d’altres ciutats, però, tanmateix, la seva veu també es farà sentir amb la aportació de la seva experiència en aquest camp tant important i que afecta directament a la qualitat de vida de la població.

No hay comentarios: