viernes, 16 de mayo de 2014

Iniciatives a Barcelona...

FOT-LI COLOR 
A NOU BARRIS
Casal Popular Tres Voltes Rebel
Passeig Urrútia, 125. Nou Barris. 

Dissabte 17 
12.00 Teatre Forum “Blanca Rosita Barcelona” 
14.00 Dinar del món FOT-LI COLOR A NOU BARRIS 





Manifest: 

“Ens ha tocat viure uns temps marcats per la crisi i la decadència d'un sistema que havia promès benestar i creixement infinits. Uns anys protagonitzats per la idea del màxim benefici, la màxima competència i la màxima especulació han conduït a un empobriment general, però sobretot, un empobriment d'aquelles butxaques més febles i vulnerables: les de les classes populars als barris com els nostres. 

Crisi no vol dir que tothom s'hagi tornat pobre i que tothom hi hagi perdut. Crisi vol dir que els rics no podien guanyar més i que els pobres hem hagut de pagar les conseqüències: 

- Atur: Realitzen reformes laborals que afavoreixen l'acomiadament. Ara, es generen menys llocs de treball i són més precaris i temporals. - Habitatge: Executen desnonaments a qui no ha pogut seguir pagant hipoteques i lloguers que endeuten les nostres vides. 

-Serveis públics: Deterioren els serveis públics com la sanitat, l’educació o els transports. 

- Generen descohesió: Culpabilitzen les classes populars i les immigrants de la crisi mateix. 

A Nou Barris sabem qui són els responsables directes d'aquesta situació i, per això, volem assenyalar-los: 

Classe política i elits econòmiques que,a banda de promoure una economia basada en l'especulació i l'endeutament, han aprofitat per privatitzar serveis públics, fer acomiadaments i, d'aquesta manera, treure profit de la situació. 

A Nou Barris sabem que els responsables d'aquesta crisi, NO són els/les immigrants que, treballadores i precàries, han contribuït al bé públic i han patit la crisi d'una forma més contundent que la resta pel fet de disposar de menys recursos. Aquells intents d'assenyalar les immigrants com a culpables són respostes de perfil feixista per ocultar els veritables responsables d'aquesta situació de pobresa i endeutament general. 

A Nou Barris tenim la certesa que, per sortir de la crisi, veïns i veïnes ens hem d’organitzar, hem de crear projectes de suport mutu i hem de ser solidàries amb totes les treballadores (independentment de la seva procedència o orígens)"

No hay comentarios: