lunes, 12 de mayo de 2014

Fundat a Mèxic DF fa 37 anys:

"Mono blanco" fa estada a Barcelona. 
En Gilberto Gutiérrez, Octavio Vega, Gisela Farías
Joan Trempat i Iván Fernández 
amb els seus sons jarochos al 
Centre Cívic Parc- Sandaru , el 13M

 

El proper dimarts 13 maig, 2014 en horari comprès entre les 21:00 i 23:00 hores tindrem al Centre Cívic Parc- Sandaru, situat al carrer Buenaventura Muñoz 21 (cantonada carrer Nàpols, de Barcelona al famós grup de música mexicana Mono blanco. Els qui de gira per Europa realitzaran una escala a la capital catalana oferint un magnífic concert al preu popular de només 8 euros.

El Grup Mono Blanco va ser fundat a la Ciutat de Mèxic enllà de l'any 1977, en mans de Gilberto Gutiérrez Silva, Juan Pascoe i José Angel Gutiérrez, tres joves intensament motivats pel seu interès en el so jarocho. 
Després d'haver realitzat una sèrie d'enregistraments i investigacions sobre el so jarocho, van fer amistat amb el llegendari Don Arcadio Hidalgo, qui s'uneix a ells amb les seves 87 anys d'edat. 

Aviat es va incorporar també al grup Don Andrés Vega , un altre genial jaranero rural. Per espai de quatre anys , ens recorda la Wikipedia, afavorit per la Secretaria d'Educació Pública el Grup Mono Blanco va realitzar una gran quantitat de presentacions, va gravar dos discos, va participar en diversos programes de televisió i va començar a treballar en les comunitats Veracruz amb la intenció de revitalitzar la tradició de dansa de la seva terra i, en general , la celebració de fandangos, festes que amenitzen amb el so jarocho.

El 1984 va morir senyor Arcadio Hidalgo. No obstant això, el grup va continuar treballant amb dos nous integrants: el llegendari arpista tlacotalpeño Andrés Alfonso Vergara i José Tereso Vega, fill de don Andrés Vega. 

Mono Blanco es manté com tot un referent dins de la música tradicional de l'Estat de Veracruz, a la costa atlàntica de Mèxic. Un grup que ha portat el so jarocho durant més de 30 anys des de les poblacions rurals, lligades al riu i la ramaderia, fins als escenaris mundials. Havent actuat en altres ocasions també a Catalunya. 

Recordem els seus components actuals i la seva funció dins d'aquesta fantàstica agrupació musical jarocha: 

Gilberto Gutiérrez  Jarana i veu 
Octavio Vega. Arpa i veu 
Gisela Farías. Zapateado i gresca 
Joan Trempat. Lleona, requinto i veu 
Iván Fernández. Jarana i veu

No hay comentarios: