martes, 15 de abril de 2014

Tres Concerts en tres dies:

El guitarrista mexicà de Tour in Europe 2014” 
Rafael Cameras Myers 
ofereix a Barcelona la Guitarra Trashumante



Tot fent escala dins de la seva Gira Europea el guitarrista mexicà en Rafael Cameras Myers a ofert tres concerts aquests darrers dies a la ciutat de Barcelona, destinats a actes culturals i solidaris realitzats per entitats de caire popular. 

En Rafael Cameras Myers, provinent de Suècia, on va interpretar a la seva capital Estocolm diversos concerts d’èxits amb el seu “Guitarra Trashumante”, com els de Molly o Canina (13 de març), Järla Sjökorg (14 de març), y Sodra Latin (18 de març) avui a Barcelona, ha ofert concerts els dies 11, 12, i 13 d’abril de 2014. 

El primer de tots va ser el passat divendres 11 d’abril a l’Ateneu Popular de l’Eixample (Passatge Conradi 3, Barcelona) en un acte que va tenir lloc sobre la Autonomia i resistència Zapatista, als 95 anys de la mort de l’Emiliano Zapata. Acte que va comptar amb la seva música a més de la projecció del documental "Zapatistas, crónica de una rebelión" (produïda per La Jornada i Canalseisdejulo), i un col·loqui sobre les vivències d’alumnes de les anomenades Escuelitas zapatistes "La Libertad Según los Zapatistas". 

El segons es va celebra el dissabte 12 d’abril de 2014 a l’anomena’t Ateneu la Flor de Maig (Carrer Doctor Trueta 195, Barcelona) en una Xerrada-Vermut d’agroecología. Un acte organitzat des de la Cooperativa La Unió-La Datzira sobre el model de les AMAPs (Acords pel Manteniment de l’Agricultura Pagesa), tant estès a la veïna França. 

L’acte va comptar amb la presencia de membres de La PACA a fi de donar a conèixer com funcionen i quina experiència de consum ecològic tiren endavant. També intervindrà la Paloma, productora de La Datzira. En acabar aquest acte i la seva xerrada posterior va tenir lloc la actuació del guitarrista mexica en Rafael Cameras, presentant “Guitarra Trashumante”. 

Finalment avui diumenge 13 d’abril de 2014 al Casal Popular 3 Voltes Rebel (Passeig Urrútia, 125, de Barcelona) ha tingut lloc un Vermut Concert amb Rafael Cameras Myers amb el seu recital musical de “Guitarra trashumante” 

Val a dir que abans del concert, a les 13:00 hores ha tingut lloc una Mostra-concert per a nois i noies i un taller de guitarra 3VR 

El mexicà Rafael Cameras Myers va presentar el seu recital “Guitarra trashumante”, que inclouen peces de compositors de diferents nacionalitats i que té com a fil conductor que totes són basades en música tradicional dels països d'origen dels seus compositors. 

Les peces que va interpretar van ser Preludi 1 i Estudis 1 i 11, d'Heitor Villa-Lobos; Suite del record, de José Luis Merlín; Transhumant, de Rafael Cameras i Koyunbaba, de Carlo Domeniconi. 

Tot un luxe musical, el que varem tenir gracies a la generositat del Mestre Rafael Cameras Myers, qui amb la seva presentació de “Guitarra Trashumante” va donar la oportunitat de tenir a l’abast de les classes obreres i populars de la ciutat de Barcelona una música de qualitat.

No hay comentarios: