miércoles, 16 de abril de 2014

La Meca del Folk Internacional

Rosa Sánchez Quintet
presenta “Picante pero Sabroso” 
al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) 
de Barcelona 



El C.A.T Centre Artesà Tradicionàrius va ser creat l'any 1993 a partir de la iniciativa de l'Associació Cultural TRAM (formada per músics i persones interessades en la promoció de la música i la cultura tradicional catalana) i de la proposta de l'Ajuntament de Barcelona per assumir la gestió d'un dels centres cívics de la xarxa pública de la ciutat (L'Artesà, al barri de Gràcia). En aquell moment TRAM ja acumulava una notable experiència organitzativa després de cinc edicions del Festival Tradicionàrius, la mostra més important de la música d'arrel tradicional arreu dels països de llengua catalana. El Festival programa concerts i balls i altres activitats al llarg de dotze setmanes (de gener a març). 

El centre, com escriuen en la seva web, disposa d'un teatre-auditori amb una cabuda màxima de 400 persones, una sala d'exposicions, un bar-espai de trobada, dues aules, oficina i altres petits espais annexos. En total, uns 1.400 metres quadrats. Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) considerat “La Meca” del Folk Internacional amb el seu Festival Folk Internacional Tradicionàrius que ofereix tres mesos de la millor música folk de tota la Galàxia i que enguany ha tingut lloc del 10 de gener a l’11 d’abril, ofereix també una acurada oferta musical al llarg de tot l’any. 

Vet aquí, que el proper dijous 29 de maig de 2014 a les 21:30 hores al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de la Plaça d'Anna Frank, de Barcelona, tindrem un Concert de la Rosa Sánchez Quinteto. Concert on presentaran el treball “Picante pero Sabroso” 

El preu de l’entrada a taquilla es de 8 euros, anticipada 6 euros, i Amics del CAT només 4 euros 

La cantant Rosa Sánchez és una viatgera que ha posat els peus a Barcelona. Nascuda a Costa Rica, ha dedicat anys de la seva vida a recórrer el continent americà amb la guitarra a l’esquena cercant i aprenent multitud de repertori tradicional de diversos orígens i, en especial, de Mèxic. 

Va viure a Mèxic durant alguns anys, i d’ací que aprèn el repertori de diverses gèneres d’aquell país, en especial el Son Jarocho, propi de la zona de Veracruz. Ara l’ha enregistrat un nou disc anomenat “Picante pero Sabroso”. Totalment cuinat a Barcelona amb músics del país que compaginen la formació acadèmica amb la vocació per les músiques populars i arranjat des d’una perspectiva més moderna que veu del jazz entre d’altre fonts. 

En aquest concert ens presentarà també composicions originals de diferents estils expressament preparades per a la participació al programa de TV3 “Ritmes a L’Estudi”... 


ROSA SÁNCHEZ QUINTETO:

Rosa Sánchez – veu principal i jarana 
Natalia Mediavilla – violí i veu 
Emily Smejkal – contrabaix 
Dani Tejedor – percussions i veu 
Héctor Serrano – guitarres i requinto jarocho

No hay comentarios: