viernes, 13 de diciembre de 2013

Actualitat Local

L’Ajuntament d’Esparreguera 
i l’entitat Casal Intercultural 
signen un conveni de col·laboració en matèria d’acollida i cohesió social
El conveni fixa els compromisos per dinamitzar les polítiques d’acollida i convivència de la immigració d’infants i joves a Esparreguera en el marc del Pla de Recepció, Acollida i Convivència Municipal





L’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina i el regidor de Nous Catalans, Jordi Mestres, han signat el conveni amb els representants del Casal Intercultural d’Esparreguera, que recull els compromisos de les parts per a col·laborar en la dinamització de les polítiques d’acollida i convivència de la immigració a la vila, en concret pel que fa a infants i joves.

L’Ajuntament d’Esparreguera, amb aquest compromís, demostra el recolzament que dóna a les iniciatives ciutadanes que fomenten l’acompanyament i el suport als infants i adolescents d’origen estranger i les seves famílies en el procés d’inclusió social, més enllà de l’acollida institucional que es fa des de l’administració local i els centres d’ensenyament.

El Casal Intercultural d’Esparreguera és una associació sense ànim de lucre, amb una llarga trajectòria a la vila, que promou i gestiona un espai d’acollida i participació on infants i joves nouvinguts i voluntariat cerquen establir una comunitat d’aprenentatge.

En aquest espai s’afavoreix la comunicació i la lliure expressió, es practica el suport emocional mutu per facilitar la transició, es troben vies per transitar per les noves realitats i es promouen els valors que afavoreixen la inclusió. És un espai on aconseguir les eines que permetin el creixement mutu i l’autonomia personal.

El regidor Jordi Mestres va agrair als presents la feina feta i el treball de coordinació amb la resta de serveis i entitats d’Esparreguera per afavorir la cohesió de tots els veïns de la vila.

Font: Ajuntament d'Esparreguera

No hay comentarios: