martes, 15 de octubre de 2013

Cultura

El Festival d'Arquitectura 
48h Open House Barcelona” 
altre cop Obre Portes...





El 48h OPEN HOUSE BARCELONA és un festival d'arquitectura, on en un cap de setmana de “portes obertes” podem visitar més de 150 edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Pensat per als habitants de la ciutat de Barcelona i totalment de franc, aquest festival ofereix de poder conèixer el patrimoni més proper i el més llunyà, el particular i el públic, i situar-lo dins la l'experiència i la història de cadascú, tot aprenent a estimar-lo a cadascun dels districtes de la ciutat.. 

El projecte és recolza en tres pilars principals: voluntariat, patrocini i participació. Per això és molt important la participació ciutadana, tan sigui d'un en un com a visitants, com des de la xarxa de voluntaris. 
 
Tots junts, amb esperit d'enriquiment i de regeneració al voltant de l'arquitectura, i amb l'objectiu de fer visible l'arquitectura com el que és, una de les manifestacions culturals més importants de la ciutat. 

Tanmateix, com cada edició del “48h Open House Barcelona” l’edifici que acull el Consolat General de Mèxic a Barcelona també conegut per el nom de Casa Muley Afid, esdevindrà visitable. Concretament el dissabte 19 d’octubre de 2013 de 12:00 a 15:00 hores, amb grups de 15 persones cada vint minuts.  Com és habitual de fer cada any [2012] [2011] [...]

Val a dir que l’edifici és obra dels arquitectes Josep Puig i Cadafalch, 1914; i Pere Joan Ravetllat i Carme Ribas, 2002. Aquesta casa modernista, que va encarregar el sultà Muley Afid, exiliat a Barcelona a principis del segle XX, és un edifici aïllat i envoltat de jardí, organitzat segons una complexa volumetria, amb terrasses i miradors prominents i amb una torreta amb coronament agut que domina el conjunt. 

Exteriorment, els paraments blancs es complementen amb l’ús del maó com a element decoratiu aplicat puntualment, al costat de les teules vidriades de color verd i els plafons esgrafiats damunt les obertures. Al 2002 fou restaurat per tal d’acollir el Consolat de Mèxic. 

Recordeu: Casa Muley Afid, Passeig de la Bonanova 55 de Barcelona, accés per transport públic amb Bus: 14, 22, 64, 70, 72, 75, 123 o FGC L6 (Sarrià).

No hay comentarios: