sábado, 26 de octubre de 2013

A Lloret de Mar


El Primer Esdeveniment 
d'Integració Multicultural 2013
de l'AIS va reunir per un dia 
Artistes i Diplomàtics

 



Organitzat per l'Associació Iberoamericana Solidària amb seu a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat ( Barcelona ), i amb la col·laboració de CoWorkingLloret va tenir lloc aquest passat dissabte 26 d'octubre de 2013 el "Primer Esdeveniment d'integració Multicultural 2013" als locals de CoWorkingLloret situats a l'avinguda Del Rieral, núm. 64, de Lloret de Mar (Girona), on es reuniria artistes de nombroses nacionalitats i una dotzena de representacions consulars acreditades a Catalunya, en una jornada que a més de la Mostra Artística d'artistes catalans i iberoamericans comptaria amb diversos actes paral·lels com serien presentacions de llibres i diverses projeccions de cinema.

La iniciativa de l'Associació Iberoamericana Solidària promoguda pel seu president D. Saül Mora Muentes, juntament amb l'equip coordinador format per D. Henry Govani Aguiar Sánchez, Sra Wendy Timm, i la directora de CoWorkingLloret Sra Cinthia R. Rubiolo Dozagarat es va veure clarament superada en totes les seves previsions tant en la participació d'artistes, com de públic assistent.

Per Lluís Artigas Jorba, qui assistiria en representació d'AME - Associació de mexicans d'Esparreguera i voltants, aquest acte cultural celebrat a Lloret de Mar, Girona "ha estat una aposta reeixida on s'ha utilitzat el món de l'art com a eina vertebradora d'una realitat que supera les fronteres físiques dels pobles , l'art com un idioma comú i aglutinador dels pobles".



La Jornada s'inauguraria a les 09:30 del matí , si bé la recepció d'autoritats i cos consular es realitzaria a les 13:00 hores per part de l'equip organitzador, secundats per les senyoretes Elodie Corts Amdoque, Reina de l'Associació Iberoamericana Solidària 2013, i Padrines d'Honor Analia Berdenave Sánchez, Virrein, i Josselyn Michel Vega Chávez, Srta Confraternitat.

Es van tenir moments de convivència amb diversos escriptors a la sala de conferències de CoWorkingLloret, amb llibres com el titulat "Quimeta" realitzat per Dna.Olga Geis Alberti sobre l'artista Quimeta Serra i Fornós, o la inquietant novel·la de D Henry Govani Aguilar "De la Llum o de les Tenebres. Revelacions ", de la qual actualment el seu autor està escrivint la segona part " que preveu publicar per a mitjans de l'any que ve".

Singularment emotiva seria la presentació realitzada del llibre "Em van robar la vida sencera" és escrita per Aníbal Barreto Montsó, sobre l'esgarrifosa biografia de la Sra Isabel Ibarra, qui estaria present a l'acte acompanyada per l'ambaixador d' Paraguai D. Joan Pau Castell Buffa i relataria moments molt durs de la seva vida , narrada en el referit llibre. Isabel no tenia militància política , però rebia sense discriminacions a dissidents polítics a casa seva, entre ells militants del moviment 14 de maig, joves patriotes i idealistes que militaven , el que li ocasionaria tortures i molts anys de presó i agonia.

Durant la jornada també es dedicaria un espai al món del cinema, en un apartat que es titularia "L'art del cinema i el vídeo de Paraguai" a càrrec del curador Fernando Moure on es parlaria de diversos curtmetratges d'actualitat i es projectarien 6 curtmetratges de Videoart de Paraguai .


Si bé la Jornada de presentació va ser aquest passat dissabte, l'exposició artística restarà visitable per al públic fins el 15 de novembre de 2013 a horari de 10:00 a 18:00 hores



No hay comentarios: