lunes, 9 de septiembre de 2013

Festa mexicana “El Grito”

L’Auditori Jaume Nunó - El Palmàs
de Sant Joan de les Abadesses
acull la conferencia d’En Joan Tardà:
"De la Independència de Mèxic a la Catalunya independent"


El proper dissabte 21 de setembre de 2013, la vila de Sant Joan de les Abadesses viurà immersa en la celebració del tradicional “Grito” de la Independència de Mèxic, amb una nodrida cartellera d’actes culturals, musicals, com també de gastronomia i artesania mexicana.


Tanmateix, la mateixa població rebrà la visita d’En Joan Tardà, Diputat d’ERC al Congrés,  qui oferirà en l’AuditoriJaume Nunó - El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses (carrer Jaume Nunó, 4)  la conferencia  "De la Independència de Mèxic a la Catalunya independent" en horari de 16:30 - 18:00 hores. Un acte d’entrada lliure, que serà moderat per en Sergi Albrich, president d’ERC de Sant Joan de les Abadesses.

El conferenciant en Joan Tardà i Coma va néixer a Barcelona el ​​26 de setembre de 1953. És un polític catalanista i catedràtic, actualment diputat del Congrés dels Diputats a Madrid per ERC.

Llicenciat en Filosofia i Lletres, és catedràtic de Llengua i Literatura Catalana a l'institut d'ensenyament secundari Esteve Terradas. Ha estat també regidor de l'ajuntament de Cornellà de Llobregat per Esquerra Republicana de Catalunya i diputat al Congrés de la mateixa formació per la circumscripció electoral de Barcelona a les eleccions generals espanyoles de 2004 i 2008


Ha destacat en la seva tasca parlamentària per les seves intervencions en català, el que el va enfrontar sovint amb l'aleshores president del Congrés, Manuel Marín González, per vulnerar el reglament de la Cambra, i per les propostes sobre la Llei de Memòria Històrica.
Al desembre de 2008 va protagonitzar una polèmica durant el Dia de la Constitució al cridar en un acte de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya «mort al Borbó», és a dir, «muera el Borbón», al·legant que era un crit popular de 1714 durant la Guerra de Successió Espanyola.

 També va fer polèmica seves declaracions al Congrés a l'abril de 2009, quan va criticar que el rei no havia après ni gallec, ni català ni basc en els seus trenta anys de regnat, "i no serà que no ha tingut temps", va afirmar
... 


Persona de fortes conviccions, que sovint fa servir l’irònica per posar de palès les contradiccions actuals, el dia 21 el tindrem a Sant Joan de les Abadesses amb un tema ben mexicà....

No hay comentarios: