sábado, 10 de agosto de 2013

Actualitat a l’agost

Escoleta Zapatista
a Barcelona:
ELS TEMPS DEL SÍ
Delta Viu” tambè hi participa






La plataforma hereva de la anterior “Plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat” avui dia anomenada “Delta Viu” també ha anunciat la seva participación a l’Escoleta Zapatista a Barcelona, que tindrà lloc a l’Aurea Social del carrer Sardenya 263 de Barcelona; i que tindrà lloc del 12 al 16 d’agost de 2013

“Delta Viu”es un col·lectiu organitzat de manera horizontal, sense líders ni coordinadors i les decisions les prenen a l’aseemblea i s’executen mitjançant comissions de treball. El seu primer objectiu es va dur a terme, aturar la construcció de una ciutat com “Las Vegas al Delta del Llobregat” però varen decidir continuar treballant pel segon, la seva protecció. La protección del Delta. 
 
Els nostres cavalls de batalla són també la promoció de l’agricultura i la ampliació de la les zones protegides com a defensa davant de l’especulació.
 
Enguany “Delta Viu” ha estat convidat a parlar de la defensa del territori amb aquest fórum de l’ Escoleta Zapatista. “ELS TEMPS DEL SI”, ESCOLETA ZAPATISTA A BARCELONA es preveu un Espai de trobada i aprenentatge, sobre experiències d’Autonomia i Autogestió a Mèxic i Catalunya.

Tanmateix, La Escoleta coincideix en dates i temàtiques, amb la “Escuelita Zapatista” que es realitzarà a Chiapas, Mèxic, després de la celebració del desè aniversari de la creació de “Los Caracoles", de las Juntas de Buen Gobierno” (Proyecto de Autonomía Zapatista).

Els temes que es tractaran son els següents:


1- Autoorganitzación política i territorial
2- Autogestió, sostenibilitat econòmica i suport mutu
3- Cosmovisió zapatista i revolució integral
4- L’altra salut
5- Educació autònoma i aprenentatge en comunitat
6- Conflictes comunitaris i sistema judicial
7- Terra, territori i medi natural (multinacionals, transnacionals, etc.)



Recordem que els organitzadores conviden a tothom a participar d’aquesta experiencia formativa.

No hay comentarios: