lunes, 22 de abril de 2013

Nova Biblioteca

AME col·labora
en una Diada històrica
per la ciutat d’Esparreguera
a l’Escola Mare de Déu de la Muntanya 


Podem felicitar-nos tots i fer bona festa perquè, amb els temps de dificultats, ja s’aconseguí inaugurar la Biblioteca de l’Escola Mare de Déu de la Muntanya. Un treball d’anys, y de un nombre de persones que plenament implicades, hi varen treballar amb gran entusiasme i energia.

I la inauguració va estar un èxit. Tot va anar com una bassa d’oli. I oli del bo i del millor.
A les onze del mati va tenir lloc la inauguració oficial amb un Parlament al pati de l’escola, a càrrec de la direcció,  la regidora d’ensenyament i cultura i la representant de l’AMPA.

Després, es va fer la presentació pública d’en Flupi, la mascota de la  biblioteca de l’escola. Acompanyat del lliurament de premis als guanyadors del dibuix i de la història de la creació d’aquest mascota d’en Flupi.
En acabar, la comitiva de parlamentaris, en Flupi, mestres, pares i alumnat es varen desplaçar a la porta de la Biblioteca on amb alegria i bon humor es va tallar la cinta inaugural.

En aquest moment es va donar preferència als més menuts a la entrada del “seu” nou equipament. Als infants de l’escola que ben seguir creixeran amb il·lusions i coneixements resguardats d’aquestes venerables parets, que pensant amb Ells, i els nens i nenes que vindran en altres cursos, podran gaudir.

Llavors començaria la lectura del conte “Ara manen les girafes” a càrrec de na Sara Badia, na Isabel Fernández i na Pilar Seró (exmestres i àvies d’alumnes de l’escola), mentra que ens uns fulls a la dreta del escenari, s’anava creant vida al conte amb les il·lustració que feia al moment en Galdric Sala.

A partir de les 12:30 començarien les activitat lúdiques a la biblioteca i al pati de l’escola.
A la Biblioteca estava previst donar una tanda de quatre contes. El dibuixant en Galdric Sala ens faria “un dibuix extra” per el conta de l’Estat Mexicà de Nuevo León s’explicaria: “Las orejas del conejo” en veu de la Socorro Guevara de l’Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants.

Un conte amb ensenyança final, que, com a d’ésser, so el bons. Els que ajuden a créixer a qui els escolta...
 
Els altres contes series:

“El pallasso, el drac, la princesa i el rei” Rubén i Lucia Manzaneque i família Giné i Solà.
El monstre de colors” a càrrec de na Pilar Pérez.
“L’àvia necessita petonets” a càrrec d’Oriol Martínez

En acabar tothom al patí, on ja feia estona que també havien començat els  Tallers de sant Jordi:  elaboració de punts de llibres, dracs, roses i taller de  maquillatge.

I al pati mateix també hi havia els  Jocs d’arreu del món: mancala d’Àfrica, la loteria de Mèxic, saltar corda de Catalunya, estirar la corda de la República Txeca, el limbo del Brasil i el mikado de la Xina. 

En una tauleta del pati hi trobaríem una parada de llibres de 6è, venda de xapes, i una mostra de llibres antics,...

Mentre la quitxalla feia de les seves aprenent de tot i jugant a tot per allí el pati de l’Escola arribaria la hora de prendre un Tastet d’Arreu del Món.  Un Aperitiu a càrrec de l’AMPA i famílies de l’escola de diverses procedències: Marroc, Catxemira, Equador, Xina i Mèxic. 

Un bon grup de famílies, pares i mares, que varen treballar per mostrar-nos la riquesa gastronòmica que viu i conviu entre nosaltres..  Tot eren elogis i no havia per a menys. Perquè fins aleshores havia anat tot com una seda!! 

Ha! Diem fins llavors. Per que es va girar una forta ventada que feia aixecar els para-sols que s’havien instal·lat i varem tenir que evacuar. Per sort, tothom col·laboraria i en un vist i no vist tot havia quedat como una patena. Els nens contents. El Pares contents. La Direcció i l’AMPA content. El menjar una veritable delícia. Que més podem somniar?

No hay comentarios: