lunes, 25 de febrero de 2013

Nota de Premsa


La comunitat mexicana d’Esparreguera a Mosaic
El programa de ràdio MOSAIC s’ha iniciat aquest 2013 
amb la comunitat de Mèxic que viuen a Esparreguera
Article publicat a la web de l’Ajuntament d’Esparreguera
Dilluns 18/02/2013




Aquest cop, a través del programa de ràdio MOSAIC, s’ha presentat la comunitat mexicana perquè és un col·lectiu molt actiu en les accions de la vila, però també perquè es volia recordar l’acte del passat diumenge 16 de desembre de 2012 i anunciar que el pròxim Cicle de Musicamón serà amb aquesta comunitat.

Tal com dèiem, el passat 16 de desembre de 2012, la comunitat mexicana va dur a terme tot un seguit d’actes per a celebrar el Nadal. A primera hora es va dedicar una missa a la Mare de Déu de Guadalupe (patrona de Mèxic i emperadriu d’Amèrica) a l’església de Santa Eulàlia d’Esparreguera. Posteriorment el cantant El Charro Catalán va cantar una peça musical tradicional que a Mèxic s’ofereix pels aniversaris. Finalment l’acte es va tancar amb unes rancheras.

Alhora es va anunciar que el proper Cicle Musical de Musicamón tindrà com a comunitat convidada Mèxic. Aquest any hi haurà com a novetat la creació d’un Taller de cuina basat en els plats típics de la comunitat present. Aquests tallers es faran un mes previ a la Festa Major per anar creant l’ambient de Festa Major.

En el programa de ràdio hi van ser presents el regidor de Nous Catalans, el Sr. Jordi Mestres, el qual va fer esment de la presentació de l’Observatori de Ciutadania i Immigració. I entre les persones convidades a la tertúlia hi van ser presents alguns dels membres de l’Associació Mexicana d’Esparreguera i voltants. Alguns dels temes que es van tractar van ser la inseguretat que es viu a Mèxic i el perquè han escollit el poble d’Esparreguera com a nova llar.

En l’última part del programa es van explicar com es fan els tamales, un menjar típic i molt representatiu de la gastronomia mexicana.

No hay comentarios: