sábado, 22 de diciembre de 2012

LITERATURA


El setge de Barcelona del 1714, 
en il·lustracions Guillem H. Pongiluppi 
i F. Xavier Hernàndez Cardona 
presenten un llibre sobre el final de la guerra de Successió 









Font: arallegim
Barcelona 20/12/2012 12:21


"El setge de Barcelona", un llibre il·lustrat sobre el setge de Barcelona durant la guerra Successió. Des del Grup de Didàctica del Patrimoni de la UB fa temps que treballen sobre la guerra de Successió, sobretot en la seva dimensió militar, i intenten subministrar imatges comprensibles del passat. 
Ara, amb aquest llibre assagen un nou tipus d'iconografia de base digital que es podrà anar modificant i reaplicar en altres llocs. 

"No és una proposta definitiva, però en treballar en una base digital és podrà anar millorant", ha apuntat Hernàndez. 
Per l'historiador F.Xavier Hernàndez Cardona, es tracta d'un llibre innovador, ja que "poques vegades s'ha anat tan lluny en la representació de la ciutat i els combats", i també perquè al darrere hi ha una recerca històrica i historiogràfica "important". 

Pel catedràtic en història, el "problema" de la comprensió de la història és el mateix per als nens que per als grans, "perquè la gent aprèn història d'acord amb els preconceptes que té, i quan agafa noves idees les hi ha de vincular". La imatge didàctica, doncs, és comprensible tant per a joves com per a gent més gran "que no coneix excessivament els setges del segle XVIII". 

Hernández veu diferent, però, la seva proposta de la d'Albert Sánchez Pinyol, que aquest any ha presentat 'Victus', una novel·la sobre el 1714 que ha arrasat a les llibreries.

"Nosaltres no tenim la llibertat de dir el que vulguem, ens hem de basar en allò documentat, però com més llibres hi hagi sobre l'època, millor", ha afirmat l'historiador. 


No hay comentarios: