sábado, 27 de octubre de 2012

COREARTE 2012



El Cor juvenil de l’Institut Schiller 
de la Ciutat Obregón 
va deixar l’esperit de les Arrels Mexicanes
a Barcelona






  Corearte 2012 - Cor Institut Schiller - Juramento Yaqui [13.10.2012] 

El passat dissabte 13 d’octubre va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona (Catalunya, Europa) el Concert de Cloenda de l’important Festival Internacional COREARTE en el que participaria el Cor de l’Institut Schiller de la Ciutat Obregón, Mèxic. 

Aquesta agrupació coral es dirigida per en Ana Linda Luis Quesada, nascuda a Ciudad Obregón, amb una acurada formació de piano, cant, solfeig i flauta dolça. 
Ha participat en diferents cursos de formació i seminaris impartits per diferents mestres de renom internacional. Integra la International Society Children´s Choral and Performing i d’ençà la fundació del Cor juvenil de l’Institut Schiller l’any 1984 ha viatjat per diferents ciutats de Mèxic, Europa, Àsia i Estats Units. 

Ha participat en el 1r i 2n Festival de las Américas realitzat a USA. Juntament amb els Niños Cantores de Mèxic han estat a Alemanya, Hongria i la República Txeca, a més d’estar presents a la Xina i al Vietnam en el marc del Festival “Niños del Mundo en Armonía Asia 2007”. Enguany els hem tingut a Barcelona. 

Com ens recordaria la seva directora a AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, ha estat un esforç econòmic important, on tothom a fet de tot per tal de poder assistir. Així, també han tingut una campava “de bote” pels carrers per tal d’aconseguir compartir aquest moments musical a Catalunya. 

Una de les dues peces presentades pel Cor juvenil de l’Institut Schiller ha estat la peça que ens recorda les arrels indígenes del nostre estimat Mèxic. Parlem del “Juramento de la Tribu Yaqui”

La Tribu Yaqui es localitzada a l’Estat de Sonona, i actualment acull a Vuit Pobles principals que son a quatre municipis diferents: Pueblo de Vícam, Primera Cabecera, Tórim, Pótam, Rahúm, Huirivis i Belem que perteneixen al Municipi de Guaymas Sonora, Loma de Bácum, que perteneix al Municipi de Bácum i Loma de Guamúchil (Cócorit) al Municipi de Cajeme. 

Es doncs, una peça de connotacions identitaries i també una novetat musical per les nostres terres. La música d’aquesta peça ha estat feta per el Mestre Alfredo Mendoza Mendoza el 22 de gener del 2012 a Ciutat Obregón, Estat de Sonora, Mèxic, sobre la lletra del Jurament de la Tribu Yaqui. 

Val adir que va ser interpretada per primera vegada per el Cor juvenil de l’Institut Schiller de Ciutat Obregón el 26 de gener del 2012 a qui l’autor li dedicaria i dirigiria en la seva presentació al públic a l’Aula Magna de l’Institut Tecnològic de Sonora. 

Gracies, amics nostres, per compartir aquesta peça a Barcelona. 



No hay comentarios: