sábado, 20 de octubre de 2012

Biblioteca de Catalunya



Pablo Hidalgo Wong, flauta, 
 i Víctor Manuel Morales, piano. 
Velada Cultural 
amb estrena de dues peces 






El proper dimecres 24 d’octubre de 2012 tindrá lloc la presentació del disc From the Edge of Time, de la publicació de CLIVIS de la Transcripció de la Sonata per a flauta i piano de Lluís Benejam i concert de flauta i piano La Biblioteca de Catalunya i el Consolat General de Mèxic a Barcelona ens conviden als actes següents: 

 -Presentació del disc From the Edge of Time Piano & Flute music from the 1950s to the Present interpretat per Víctor Manuel Morales, piano, i Pablo Hidalgo Wong, flauta. 

-Presentació de la Transcripció de Víctor Manuel Morales de la Sonata per a flauta i piano de Lluís Benejam. 

-Concert de flauta i piano a càrrec de Pablo Hidalgo Wong, flauta, i Víctor Manuel Morales, piano. 


Morales ha participat en la cloenda del II Festival de Música de Guanajuato Ecos y Sonidos, dedicat a la memòria de Blas Galindo, la cloenda del Festival Camaríssima 2010 del Centro Nacional de las Artes, CENART, les jornades INBA-SACM de música mexicana, el XVIII Festival Internacional del Órgano Barroco i el Foro Internacional de Música Nueva Manuel Enríquez, on va estrenar el 2011 els cinc estudis del compositor i organista mexicà Gustavo Delgado Parra (que s’editaran properament en CD). 

Ha interpretat també concerts i ha fet enregistraments per a la ràdio i televisió tant mexicana com estrangera. El 2009, l’editorial Clivis de Barcelona publicà la seva transcripció per a flauta de la Sonata per a violí i piano núm.1 del compositor català Lluís Benejam (1914-1968), obra amb la qual dóna a conèixer el compositor al públic mexicà tant per ràdio com en sales de concert. 

Aquesta publicació està disponible a les principals botigues editorials d’Europa i Amèrica del Nord. La seva producció discogràfica From the Edge of Time, on comparteix crèdits amb el flautista Pablo Hidalgo Wong, inclou entre d’altres peces, la Toccata del compositor colombià Edgar Ordóñez, la Sonata per a flauta i piano de Lluís Benejam, Orbit Núm. 2, Op. 102 del compositor armeni- nord-americà Alan Hovhaness i la primícia de Spiegel im Spiegel del compositor estonià Arvo Pärt, en la seva versió per a flauta alto i piano, concedida a l’intèrpret per Universal Edition. Aquesta gravació està disponible a iTunes i Amazon. Properament gravarà un disc monogràfic de música mexicana contemporània 

PABLO HIDALGO WONG, flauta Flautista d’origen mexicà, estudià aquest instrument amb Rubén Illes, Raúl Falcó i Salvador Torre i jazz amb Francisco Téllez i Alan Silva a París. Actualment és professor al Departament de Jazz de la Escuela Superior de Música a Mèxic. Inquiet per naturalesa, s’ha desenvolupat tant en l’àmbit de la música de cambra com en el del jazz i la música llatina. Això l’ha portat a tocar en escenaris tan diversos com les principals sales de concert de la Ciutat de Mèxic i de l’interior del país, clubs de jazz a Mèxic, Argentina i Xile, així com en festivals de salsa i salons de ball. La seva participació en produccions discogràfiques inclou principalment Afroamérica, disc de jazz llatí que inclou algunes composicions de la seva autoria; Martes 13, disc amb composicions exclusivament pròpies, on a través del seu quartet fa una exploració en el jazz modern amb una àmplia gamma de llenguatges; From the Edge of Time, deliciós disc en el qual, amb el pianista Victor Manuel Morales, realitza un viatge per la música de cambra des de la segona meitat del segle XX fins a la primera dècada del segle actual. 

VÍCTOR MANUEL MORALES, PIANO 
El pianista mexicà Víctor Manuel Morales es graduà a la Escuela Nacional de Música de la Universidad Nacional Autónoma de México, UNAM, on actualment realitza un postgrau d’interpretació d’orgue. 
Els seus principals mestres han estat Guadalupe Parrondo i Gustavo Delgado Parra. Ha realitzat concerts en alguns dels més importants fòrums de Mèxic com són el Palacio de Bellas Artes, el Museo Nacional de Arte, el Teatro de las Artes, el Auditorio Blas Galindo del Centro Nacional de las Artes, la Sala Silvestre Revoltes del Centro Cultural Ollin Yoliztli, la Sala Carlos Chávez del Centro Cultural Universitario, el Teatro de la República a Querétaro i la catedral de Guadalajara, entre d’altres. 



PROGRAMA 

Part I 

Chick Corea Children’s Songs (n.1941) 
(selecció) Gustavo Delgado Parra Cielos de cristal [Estrena] 
(n. 1962) 
Suite de peces per a nens 
(Dedicada a V. M. Morales i Pablo Hidalgo) 
1. Tendí cuerdas de campanario a campanario 
2. Preludio de Ale 
3. Coral de Ale 
4. Fughetta de Ale 
5. Guirnaldas de ventana a ventana 
6. Hilos de oro de estrella a estrella Arvo Pärt Spiegel im Spiegel (n.1935) (Arranjament per a flauta alto i piano) 


Part II 

Xavier Montsalvatge Canción de cuna para dormir a un negrito (1912-2002) 
(Arranjament dels intèrprets per a flauta i piano) 

Lluís Benejam Sonata per a violoncel i piano (1914-1968) 
(Transcripció dels intèrprets per a flauta i piano)[Estrena] 

Allegro - Vivo - Tempo I ma un poco meno 

Adagio - Poco più mosso - Tempo I 

Grazioso 

Allegro con spirito 
Pablo Hidalgo Wong, flauta Víctor Manuel Morales, piano 



Recordeu: Dimecres 24 d'octubre de 2012 a les 20.30h, Sala de LLevant de la Biblioteca de Catalunya, al carrer Carrer de l'Hospital 56 de Barcelona.


No hay comentarios: