viernes, 28 de septiembre de 2012

Brillant actuació


Son Jarocho 
de Barcelona 
Alegra les festes de Sant Joan de les Abadesses





Preparant-se per el “Fandango Jarocho”... 
Fotografia: AME 

La novetat d’enguany ha estat la participació de la comunitat mexicana de Son Jarocho de Barcelona a les festes mexicanes de Sant Joan de les Abadesses aquest darrer dissabte 22 de setembre de 2012. 

Un autobús que vindria des de Barcelona amb artistes i músics per aquesta data tant assenyalada del calendari de tot mexica, que va ser organitzat per Rosi Morales i el Diógenes Centre Cultural del barri de Gràcia a Barcelona va portar el que seria la actuació “Estrella” de diada. 

Alguns artistes, els recordem de molts anys enera pel concert que varen donar de sons jarochos al jardí de El Palmàs, la casa on va néixer Jaume Nunó, autor de la música del Himne Nacional de Mèxic, quan aquest edifici estava encara en obres de restauració. D’això fa ja anys.. 

Varen tenir una actuació molt acurada. A dalt de l’escenari i també una segona part a baix amb el públic. 
Hi va haver la corresponent fusta per fer el ball típic jarocho, a disposició de qui volgués participar. 

Moltes cares conegudes dins de la Comunitat mexicana resident a Catalunya. No podia pas faltar un enamorat dels sons de Veracruz com és “El Panchito”, i cantants com Samarghand Suole o la Ollinka Lupe… I altres personalitats com Ernesto Vargas Aguila, Ostro Barraza Sanperio,Pedro Strukelj, Diego Buttigliero o el Benjamin Domínguez. Y la Nandy Luna R que ens va oferir els seus balls ben jarochos… 
Demanem perdó per si ens deixem quelcom nom d’algun participant. I val a dir que la actuació de tots Ells, tants cantants com músic i ballarines va estat d’allò més be. 

Per unes hores, Sant Joan de les Abadesses va viure Veracruz, un dels molts encants que te el nostre volgut Mèxic… 


No hay comentarios: