viernes, 3 de agosto de 2012

Artistes mexicans


Un recital operístic i popular 
del tenor mexica Ramón Vargas 
ahir a l'església del Carme de Peralada






Tal com havia anunciat AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants a les seves dues Agendes informatives d’activitats mexicanes a Catalunya, i un article específic, ahir dijous 02 d’agost de 2012 varem tenir el plaer de gaudir Perelada (Girona) d’un magnífic recital de peces d’òpera amb algunes de les àries més famoses i peces populars del repertori gran tenor mexicà Ramón Vargas (Mèxic DF, 1960), a l'església del Carme, acompanyat al piano per Mzia Bachtouridze, dins de la programació del Festival Internacional de Música Castell de Peralada. 

En Ramón Vargas amb 30 anys d’experiència Professional en el mon de la música va oferir sobretot peces de compositors italians, com ara Donizetti o Verdi. Peces molt valorades pel públic a més de gaudir d’una gran popularitat entre el amants d’aquesta especialitat musical. Peces de la música Universal on cadascun dels intèrprets aporta el seu talent i estil propi.

Comentava en Vargas: 

El que fa la qualitat d'un cant no és només la bellesa del timbre, el talent natural o la tècnica; és també el què hom porta dins: vivències, creences, entorn cultural, social, familiar, afectiu... 

 Tots aquests elements influeixen en el que caracteritza l'art d'un intèrpret. Considero que el cant és un reflex de la seva personalitat, el seu caràcter, els seus sentiments, els seus problemes existencials; per la seva veu es pot distingir si en aquell moment està vivint, patint, gaudint o descobrint, en la seva vida.” 

Així es en Ramon Vargas. Un artista mexica que amb la seva veu fa vibrar els escenaris més selectes d’Europa i d’Amèrica. Enguany, aquí a casa nostre. Al Festival Internacional de Música Castell de Peralada… 


No hay comentarios: