jueves, 12 de julio de 2012

Segons Girona Noticies.com



Estudiants mexicans 
Participen a Besalú 
del Curs Internacional de Música Medieval






El proper diumenge 15 de juliol de 2012 acaba a la bufona vila medieval catalana de Besalú (Girona) el I Curs Internacional de Música Medieval. Un curs que ve desenvolupant-se d’ençà el passat dilluns dia 09. 

El curs neix segons els organitzadors amb la voluntat i objectiu d’oferir a cantants i instrumentistes, una immersió rigorosa en la gran varietat de repertoris musicals compostos entre els segles XII i XIV. 

Únic d’aquestes característiques a tot Catalunya, el curs està dividit en dues modalitats o programes: Del 9 al 14 de juliol, el programa va destinat a cantants i instrumentistes i està centrat en el cant medieval, les cordes fregades, les flautes de béc, els panderos medievals i la teoria de la música dels segles XII i XIII. El cap de setmana del 14 i el 15 de juliol acull el programa per a directors i cantants de cor, interessats en estudiar i interpretar repertoris compostos entre els segles XII i XIV. 

El curs acull estudiants vinguts d’arreu del món. Especialmente de Japó, Bèlgica, Portugal, MÈXIC o Colòmbia, a part de catalans i peninsulars.

A la cloenda del curs hi haurà també dos concerts: el concert de final de curs del programa vocal-instrumental, que tindrà lloc el 14 de juliol a les 22h. i el concert de final de curs del programa coral, que tindrà lloc el 15 de juliol a les 18:30 h., tots dos concerts al monestir de Sant Pere de Besalú. 


No hay comentarios: