miércoles, 4 de julio de 2012


El mexicà Antoni Garci
guanyador del
V Concurs d’Humor Gràfic Caragoler
a l’exposició de Lleida




Fotografia: Ajuntament de Lleida

La sala Manolo Calpe de la Fecoll acull una mostra de les 50 millors obres participants en la cinquena edició del Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler en què es van presentar un total de 299 obres procedents de 56 països.

L’exposició inclou l’obra guanyadora del dibuixant i guionista mexicà Antoni Garci Nieto. La vinyeta de Garci (Mèxic DF, 1967) ha estat l’escollida pel jurat entre les nombroses obres presentades al concurs. La vinyeta que va guanyar el concurs per votació popular obra del dibuixant espanyol Vicente Biosca.

A més, s’hi poden trobar les quatre mencions especials que es van fer als artistes espanyols José Runio i Oh Sabrina, a l’humorista iranià Mostafa Sattariyan i al dibuixant argentí Mal Berri. Pel que fa a la procedència de les obres, val a dir que dinou són d’artistes espanyols, quatre d’Argentina, quatre d’Iran, tres de la República Txeca, i d’Ucraïna, Indonèsia, Romania, la Xina i Mèxic n’hi ha dues.

Finalment, destaquen també les creacions d’altres països com Filipines, Brasil, Alemanya, Turquia, Cuba, la Índia, Hongria, Croàcia, Polònia i Colòmbia.

La mostra romandrà oberta a la Sala Polivalent Manolo Calpe de la FECOLL (Carrer Obradors 2, Lleida) durant els mesos de juliol i agost en horari de 10 a 13.30h i de 17 a 21h.

FECOLL és l'entitat que aglutina les colles participants en l'Aplec del Caragol. La Federació es va constituir de forma definitiva el 17 de febrer de 1985 com a entitat cultural i recreativa, encara que ja feia molts anys que havia assumit l'organització de la festa amb en Manolo Calpe al capdavant com a responsable.

En l'actualitat, la Federació es regeix per una Junta Directiva permanent i s'estructura en àrees de treball diferenciades que compten amb el suport del Consell de Colles i els membres de la Comissió de Festes.

La Federació concentra la major part dels seus esforços en l'organització de l'Aplec del Caragol (maig) i l'Aplec de Tardor ó Trobada de Colles (octubre). A banda, organitza la Setmana Cultural que precedeix la festa maig i altres activitats com la Castanyada, la participació en el Carnestoltes...

No hay comentarios: