viernes, 1 de junio de 2012

Actividad de la Comunidad



En el corazón de la ciudad
Mañana se grava el vídeo #yo soy 132 Barcelona 
Los organizadores lanzan su primer Comunicado Oficial 






La convocatoria de las redes sociales sigue en su estado álgido después de la convocatoria efectuada para la grabación de un vídeo en la plaça de Catalunya de la ciudad de Barcelona Plaça Catalunya (Monumento a Francesc Macià) a las 16:30 de la tarde. 

Según nos han hecho llegar los organizadores, este trabajo se realizará en apoyo al movimiento #yo soy 132 en el extranjero. Nos comentan se ha trabajado desde hace días en un guión para la grabación de un video en coordinación con otras partes de España y del mundo. La idea es grabar un clip de Barcelona el cuál posteriormente será editado y unido con los videos de todo el mundo. 

Los organizadores invitan a la comunidad mexicana a unirse a la grabación del clip, considerando muy importante el respaldo masivo al mismo como un respaldo al movimiento. Se ha estado trabajando en el Logo a utilizar y al parecer el guion ya está diseñado. 
Solicitan que los participantes traigan carteles en apoyo al movimiento y piden apoyo para el equipo de grabación. 
También nos recuerdan la conveniencia de asistir con el Pasaporte y llevar una manta o cartel de apoyo al movimiento. Siendo este proyecto un punto de partida para posteriores actividades. 

AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants como asociación al servicio de la Comunidad mexicana residente en Cataluña dará a través de su web principal Eco de las actividades de interés que se vayan realizando. 
Si bien estas actividades, como concentraciones, manifestaciones, marchas y similares que se realicen o puedan realizar en el futuro, por ser realizadas con marcado carácter político en plena campaña electoral para la Presidencia de la República, no serán incluidas en las dos Agendas Informativas de actividades mexicanas realizadas en Cataluña de nuestra asociación. Como ya se hiciera en la última concentración realizada en la plaça de Sant Jaume.

Hay que añadir que con motivo de esta grabación este colectivo ha hemitido un Comunicado Oficial en idioma catalán que pasamos a transcribir: 


 #Yosoy132 Barcelona 
Primer comunicado de la Coordinadora del Movimiento YoSoy132 
 (Manifiesto) 

La situació en què es troba Mèxic exigeix que les i els joves prenem el present a les nostres mans. És moment que lluitem per un canvi al nostre país, és moment que pugnemos per un Mèxic més lliure, més pròsper i més just. Volem que la situació actual de misèria, desigualtat, pobresa i violència sigui resolta. Les i els joves de Mèxic creiem que el sistema polític i econòmic actual no respon a les demandes de tots els mexicans. 

Els estudiants units d'este país creiem que una condició necessària per corregir aquesta situació, consisteix a empoderar al ciutadà comú a través de la informació, ja que aquesta ens permet prendre millors decisions polítiques, econòmiques i socials. La informació fa possible que els ciutadans puguin exigir i criticar, de manera fonamentada, al seu govern, als actors polítics, als empresaris ia la societat mateixa. Per això, YoSoy132 fa del dret a la informació i del dret a la llibertat d'expressió les seves principals demandes. 

Avui, els joves de Mèxic hem encès un llum en la vida pública del país. Assumim aquest moment històric amb valentia i integritat. No esperem més. No callem més. Els joves diem: Present! 

Als mitjans de comunicació nacionals i internacionals, a les instàncies competents del govern, a la societat mexicana en general. El moviment YoSoy132 decla: 

Primer. - Som un moviment aliè a qualsevol posició partidista i constituït per ciutadans. Com a tal, no expressem mostres de suport feia cap candidat o partit polític, però respectem la pluralitat i diversitat dels integrants d'aquest moviment. Els nostres desigs i exigències es centren en la defensa de la llibertat d'expressió i el dret a la informació dels mexicans, en el benentès que tots dos elements resulten essencials per formar una ciutadania conscient i participativa. Pel mateix, promovem un vot informat i reflexionat. 
Creiem que, en les circumstàncies polítiques actuals, l'abstencionisme i el vot nul són accions ineficaces per avançar en la construcció de la nostra democràcia. Som un moviment preocupat per la democratització del país i, com a tal, pensem que una condició necessària per a ella, involucra la democratització dels mitjans de comunicació. Aquesta preocupació es deriva de la configuració de la premsa nacional i de la concentració dels medis de comunicació en poques mans. 

Segon. - YoSoy132 és un moviment inclusiu que no representa una sola Universitat. La seva representació depèn únicament de les persones que se sumen a aquesta causa i que s'articulen a través dels comitès universitaris. En essència, el nostre moviment busca la democratització dels medis de comunicació per tal de garantir una informació transparent, plural i amb criteris mínims d'objectivitat per a fomentar una consciència i pensament crítics. 

És per això que: 

Exigim competència real en el sector dels medis de comunicació, en particular pel que fa al duopoli televisiu constituït per Televisa i TV Azteca. 

Exigim la instauració en tots els medis informatius (ràdio, televisió i mitjans impresos) d'instruments que protegeixin l'interès social. 

Exigim sotmetre a concurs produccions per als canals públics de permisionarios en les diferents escoles de comunicació. 

Exigim fer de l'accés a internet un dret constitucional efectiu, en els termes que estableix l'article 1 de la nostra Carta Magna. 

Exigim obrir espais de debat entre joves, acadèmics i els mitjans de comunicació sobre les demandes exposades. 

Exigim garantir la seguretat dels integrants d'aquest moviment, d'aquells que s'expressen lliurement al llarg del país i, en particular, dels periodistes que han estat assolits per la violència. A més, expressem la nostra absoluta solidaritat amb les persones que en els últims dies han estat reprimides per manifestar les seves idees en diferents estats de la república.

Com demanda immediata exigim la transmissió en cadena nacional del debat dels candidats a la presidència de la República. Trobant això no com una imposició a les audiències privilegiades, sinó com a forma de garantir el dret a elegir veure-ho o no, als que avui no compten tan sols amb aquesta possibilitat. 

¡Universitaris i joves de Mèxic! aquest moviment els convoca a organitzar-se, sumar-se i fer seu aquest plec petitori per mitjà de totes les expressions possibles, especialment utilitzant la seva creativitat a través de la cultura. 
¡Per una democràcia autèntica! ¡YoSoy132! 


No hay comentarios: