martes, 1 de mayo de 2012

Cultura




Gerard Pastor, 
nominat als Oscar del cinema mexic
Gerard Pastor, director de la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola, és un dels nominats a la millor música en els premis ariel de cinema mexicà. Pastor és candidat per la banda sonora de la pel.lícula documental "La maleta mexicana".






Dilluns 30/04/2012


La pel.lícula, dirigida per Trisha Ziff, narra la història dels 4.500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David ‘Chim’ Seymour van prendre durant la Guerra Civil Espanyola. Els negatius es van donar per perduts durant la guerra i van aparèixer 70 anys després en un apartament de Ciutat de Mèxic. Gerard Pastor realitza la música original de la pel.lícula en la que també hi participa Michael Nyman.

L'Ariel és el màxim premi atorgat per l'Acadèmia Mexicana d'Arts i Ciències Cinematogràfiques i és l'equivalent mexicà als Óscar de Hollywood o als premis Goya del cinema espanyol. 
Pastor és un músic polifacètic que als últims anys està dedicant part destacada de la seva activitat al món del cinema. Així , el director de la banda de l'AMC s’ha sumat al projecte del llargmetratge Sonata per a violoncel, dirigit per Anna Bofarull -amb qui ja va col.laborar al documental sobre els camps de refugiats sahrauís Hammada-, en el que s’exposa el drama de la lluita d’una dona, músic professional, que pateix la malaltia. D'altra banda, Pastor, a més de com a compositor i director, també destaca com a pianista i és membre d'Alla Breve Duo, juntament amb la violista Núria Garcia, i dels grup de música de cambra Martinu Ensemble.



No hay comentarios: