jueves, 22 de marzo de 2012

Gastronomía

Festival Sopes del món





Publicat el 21/03/2012

La sopa és un símbol de diversitat, un element comú a tots els pobles. Aquest diumenge 25 i com cada any, la Xarxa 9 Barris Acull organitza el Festival de Sopes del Món amb l'objectiu de construir un barri més solidari, divers i proper.

Per què un festival de sopes? Primer com una excusa per a trobar-se, i segon perquè la sopa és un símbol de barreja i alhora de diferència, d'alguna cosa molt pròpia i alhora molt universal. Totes les sopes comparteixen uns elements bàsics (el foc, l'aigua i l'olla), i a partir d'aquí la diversitat és quasi infinita: vegetals, carns, espècies... i tot allò que cada poble i cada família tingui a l'abast. Les sopes són doncs en essència les mateixes i alhora úniques; totes diferents i totes semblants, com les persones.

El festival és una bona excusa per trobar-se: veïns i veïnes tenen l'oportunitat de sortir al carrer i compartir tradicions culinàries d'arreu. Així, a partir de les 12:00 la marquesina de la Via Júlia s'omplirà de paradetes que oferiran les sopes més diverses provinents de tot arreu. A més, aquest any la trobada inclou un espectacle infantil.

Més informació i les receptes de les sopes a

http://www.9bacull.org/ca/node/341

No hay comentarios: